Praktijk  Marieke HoeveNiemand kan jouw leven voor je leven; dit kun je alleen zelf. Alleen jij kunt je eigen stappen zetten, wellicht met hulp van anderen maar de uiteindelijke stappen zet je zelf. Soms is dit verwarrend omdat je niet echt voelt welke stap klopt en wat je te doen hebt. Je bent misschien wel je eigen grootste criticus en je ervaart het leven als mistig. Of misschien gaat het best goed maar heb je het gevoel dat je het nog voller zou kunnen leven. Of misschien val je telkens ten prooi aan diepe emoties waar je geheel mee samenvalt en zo niet meer het hele plaatje kunt overzien. Hoe dan ook: het leven is vaak ingewikkeld door alle mogelijkheden en overweldigend door de vele impulsen die binnen komen en stevige eisen waar we aan dienen te voldoen. Het zal herkenbaar zijn: al deze situaties vragen veel en putten uit. En in vermoeide toestand is het steeds lastiger een heldere focus te hebben.

In deze cursus werken we met verschillende invalshoeken vanuit focusing, energiewerk, praktische grondingsoefeningen, (zelf)compassie oefeningen, oefeningen uit de neuropsychologie, meditaties en visualisaties. Het lichaam met open hart is hierbij altijd de leidraad. Zonder open hart en compassie komen we nergens. Zoals de Kleine Prins (St. Exupery) al zei:  “Alleen met het hart kun je goed zien…. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar”


Klik voor filmpje  


Cursus inhoud:

o Korte meditaties om weer thuis bij jezelf te komen

o Contact maken met het open hart

o Praktische focusoefeningen om een relatie op te bouwen met verschillende delen in onszelf zonder ermee samen te vallen

o Praktische energie-oefeningen om de energiehuishouding op peil te houden

o Eenvoudige oefeningen uit de neuropsychologie

o Het compassievol leren luisteren naar jezelf én het luisterend aanwezig zijn bij de ander


Praktische info:

o Gratis workshop en kennismaking 22-9 van 14.00 - 16.00 uur

o 5 vrijdagmiddagen van 13.00 – 16.00 uur in Oosterbeek: 6-10, 10-11, 8-12, 12-1, 16-2.

o Kleine groep (±6 pers.)

o Kosten: € 250,00 inclusief lesmateriaal

Laat even weten wanneer je liever op de zaterdagmiddag wilt. Bij voldoende animo is dat ook een mogelijkheid.


Vervolgtrainingen:


De focus op eigen kompas kent 3 vervolgtrainingen die in grote lijnen het stramien volgen van het International Focusing Institute aangevuld met energiewerk, meditatie en dat wat er op dat moment naar voren komt.


Individuele leertrajecten


Alle trainingen zijn ook als individueel leertraject te volgen. Natuurlijk wordt het format van de training gevolgd met daarnaast ruimte voor individuele leerdoelen.

De trainingen bestaan uit 10 contacturen aangevuld met thuisopdrachten en reflectie per mail. Kosten € 450,00 (inclusief 21%    BTW voor particulieren, exclusief voor zakelijke relaties) inclusief lesmateriaal.“Who looks outside, dreams
Who  looks inside, awakes”   
CG Jung


- De focus op eigen kompas -

gereedschap voor jouw levenspad